Nova House Amsterdam

Beschermd wonen voor mensen die herstellen van een verslaving

Berichten en verhalen van onze gasten

Wanneer een cliënt van Nova House Amsterdam zijn/haar verhaal wil delen met een brede publiek, dan is deze pagina daarvoor de aangewezen plek!

Edith... naar haar verhaal


Van altijd op zoek naar die ultimate high, uit onvermogen om te leven en om de herinneringen uit haar jeugd te vergeten, naar het vormgeven van een clean en sober leven.

Als kind van alcoholische ouders, wonende in het buitenland, kwam Edith op jeugdige leeftijd in aanraking met drank en drugs. Zij wist dit later goed te combineren met haar werk als logistiek teamleider, totdat het helemaal mis ging en zij besloot serieus hulp te zoeken.

Babette... naar haar verhaal


Een leven van wonen in pleeggezinnen en misbruik maakte dat Babette een meisje van de straat werd. Zij gebruikte op haar 11de al ecstasy en cocaïne. Zij werd van scholen gestuurd wegens agressie en verloor baantjes omdat ze geld gestolen had. Uiteindelijk belandde Babette in de prostitutie en nadat zij door drugsgebruik een hartstilstand kreeg heeft zij hulpgezocht.

Joost... naar zijn verhaal


Joost had als kind al last van depressies, gebruikte alcohol en terroriseerde en manipuleerde zijn gezin. Hij had last van woedeaanvallen, werkte slecht op school en had vaak een kwaaie dronk. Hij zocht hulp en leerde zichzelf kleine, haalbare doelen te stellen.